
Mida teha ubadega? Aga avokaadoga? Mida võiks leivale määrida? Täna uurime, kuidas kerge vaevaga valmib oapasteet – nii avokaadoga kui ilma. Ja lisaks avokaado määre ilma ubadeta.
Sellel talvel ma olen ära söönud päris arvestatava hulga avokaadosid. Enamasti tegin neist sellist määret, nagu ma allpool kirjeldan, aga siis hakkasin katsetama ka muid variante. Et kuidas avokaadot lisada ka muudele möksidele. Sellest said alguse näiteks järgnevad katsetused ubadega.
Oapasteet
200 g valgeid ube
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 spl sidrunimahla, veidi riivitud sidrunikoort
meresoola, pipart, karripulbrit, tšillit
4 sl extra virgin oliiviõli või mõnd muud sobivat külmpress õli
Leota oad üleöö, seejärel hauta või keeda pehmeks. Haki sibul, riivi küüslauk ja prae koos karriga läbi. Seejärel püreesta kõik ained köögikombainis või saumikseriga pehmeks pasteediks. Lisa maitse järgi veel, mida pead vajalikuks. Siin võid mängida erinevate maitseainetega ja saada nii iga kord erineva tulemuse. Kui mass on liiga paks, lisa veel õli või natuke vett.
Ma ise püüan purgitoite – purgiube – vältida, aga kes tõesti kuivatatud ubade leotamise tehnoloogiat ei valda, siis konservidega saab muidugi kiiremini.
Oapasteet avokaadoga
See on eelmise retsepti mugandus, mille puhul ma lisasin eelpool mainitud pasteedile 2 avokaadot.
Avokaado määre
Lihtsuse poolet teine viis, kuidas avokaadosid maitsvaks muuta. Esimene variant on avokaado lihtsalt viilutada, viilud võileivale laduda ja soola-pipart peale raputada. Aga siis, määre:
1 avokaado
2 spl külmpress oliiviõli või mõnda muud sobivat külmpress õli
1 küüslauguküüs
0,5 spl sidrunimahla soovi korral
meresoola, pipart
Purusta avokaado kahvliga, lisa juurde riivitud küüslauguküüs, oliiviõli ja maitseained. Nii lihtne ongi!
Ja eriti vahva, kui keegi toob iseküpsetatud leiba!