Jõhvikatega kohupiimakook piparkoogipõhjal

Mida annab piparkoogitaignast peale klassikaliste piparkookide veel teha? Olete kunagi kuulnud piparkoogitaignast tehtud koogipõhjast? Ma jagan igal juhul nüüd üht väga head ideed, kuidas valmistada ülimaitsev ja mitte lihtsalt kohupiimakook, vaid jõhvikatega nauding!

Piparkoogid on muidugi umbe hääd, aga mina rullimistehnikat väga hästi ei valda. Kuid ma sain kingituseks (aitäh, armsad!) piparkoogitaigna, mida ma toorelt ei jõudnud tervenisti ära süüa (jah, igaühel võib olla mingi veider kiiks või isegi mitu). Ja siis mulle meenus, kui hää kohupiimakook saab, kui sellele piparkoogimaitseline põhi teha. Varem olen piparkoogitainast isegi sügavkülmas püüdnud suveks säilitada, just selle koogi tõttu. Pean ütlema, et säilitamine ei õnnestunud väga hästi. Külmunud käkk pole enam see. Nii et nüüd ma pidin lihtsalt meelde tuletama, kuidas talvine kohupiimakook maitseb!

Jõhvikatega kohupiimakook piparkoogipõhjal

900 g piparkoogitainast

800 g kohupiima

200 g vahukoort

5 muna

umbes 1 dl suhkrut

(soovi korral umbes 1 spl nisu- või riisijahu)

peotäis jõhvikaid

3 väiksemat purki (410 g) virsikukompotti (võib võtta ka muud kompotti: kirsse, õunu, pirne jne). Või ka tooreid õunu/pirne. Puuvilju/marju tuleb umbes 600 g.

Valmistamine

Piparkoogitaigna rullisin/venitasin/vajutasin kenasti suurele ahjuplaadile laiali. Ühes kausis vahustasin munad. Teises kausis vahustasin vahukoore, millele lisasin kohupiima, suhkru, jahu, munad ja kõige lõpuks jõhvikad.

Virsikud tükeldasin väikesteks tükkideks ja jagasin ühtlaselt taignapõhjale. Järgmiseks valasin põhjale  kohupiimasegu peale ja pistsin ahju. Küpsetamine ikka 180 kuni 200 kraadises ahjus umbes 50-60 minutit, kuni kohupiimakook pealt kenasti kuldpruun.

Koogil võib lasta praokil uksega ahjus mõnd aega jahtuda. Jahtudes muutub kohupiimakook tahedamaks ja maitsvamaks.

Olen varemgi rääkinud, et minu toidutegu käib maitse ja tunde järgi, nii et ära sellessegi retsepti väga kinni jää! Katseta ja leiuta julgelt uusi maitseid!